Για πιο λόγο χρειάζομαι μια ιστοσελίδα;

Η κατασκευή ιστοσελίδων είναι μια ενέργεια που κάθε νέος επαγγελματίας αλλά και μη θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του εάν φυσικά επιθυμεί η εταιρία του να αποκτήσει όσο των δυνατών περισσότερους πελάτες ή για να ανανεώσει τη πελατεία του και να την αυξήσει στο παρόν. Κατασκευή ιστοσελίδων είναι ουσιαστικά η διαδικασία την οποία πραγματοποιούν ειδικοί επαγγελματίες κατασκευής ιστοσελίδων οι οποίοι συνδυαστικά με τη χρήση της τεχνολογίας, της φαντασίας και φυσικά της αισθητικής δημιουργούν ένα ψηφιακό περιεχόμενο το οποίο εμφανίζεται με τη χρήση ενός browser. Το περιεχόμενο συνήθως περιλαμβάνει κείμενα, χρώματα, γραφικά, πληροφοριακά γραφήματα και τέλος multimedia.   

Στη σημερινή εποχή όπου η τεχνολογία συνεχώς αναπτύσσεται η κατασκευή μιας ιστοσελίδας είναι απαραίτητη έως και μονόδρομος θα λέγαμε είτε αφορά κάποιον ιδιώτη είτε αφορά κάποια επιχείρηση. Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι τόσο σημαντική που θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα για μια εταιρία που σέβεται τη ταυτότητα της και την εξυπηρέτηση των πελατών της.

Ποιοι είναι λοιπόν οι λόγοι που θα πρέπει έχετε μια ιστοσελίδα για εσάς ή για την εταιρία σας;

  • Η δημιουργία μια ιστοσελίδας δεν έχει μεγάλο κόστος και ταυτόχρονα επιφέρει πολλά κέρδη για της εκάστοτε εταιρία ή ιδιώτη.
  • Η ιστοσελίδα είναι φανερή 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 7 μέρες την εβδομάδα οπότε θεωρητικά είστε πάντοτε ενεργοί.
  • Η ιστοσελίδα είναι η εικόνα της επιχείρησης και όπως λένε η πρώτη εικόνα είναι και η πιο σημαντική για τη διαμόρφωση μια πρώτης γνώμης.
  • Μπορείτε να επιτύχετε σημαντική αύξηση του πελατολογίου σας και κατά συνέπεια των πωλήσεων σας. Επιπλέον βοηθάει στη επίτευξη των στόχων που έχετε θέσει.
  • Μέσω μια προσεγμένης και καλαίσθητης ιστοσελίδα δημιουργείται το brand name σας και εδραιώνεται η επιχείρησή σας έναντι του ανταγωνισμού.
  • Μια ιστοσελίδα αφορά έναν σημαντικό και απαραίτητο τρόπο επικοινωνίας, διαφήμισης και φυσικά προώθησης των προϊόντων σας και των υπηρεσιών σας.
  • Τέλος με τη δημιουργία και χρήση μιας ιστοσελίδας αποκτάται μεγαλύτερη οικειότητα με τους πελάτες σας οι οποίοι στη συνέχεια θα σας ακολουθήσουν πιστά και να σας προτιμούν έναντι των ανταγωνιστών σας.

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα;

Πολλοί αναρωτιούνται πόσο θα κοστίσει η δημιουργία μιας ιστοσελίδας. Η απάντηση όμως είναι πως εξαρτάται. Εξαρτάται διότι ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει διαφορετικά αιτήματα και διαφορετικές ανάγκες.  Παρόλα αυτά ως επί των πλείστων η κατασκευή ιστοσελίδας είναι οικονομική και το κόστος της είναι προσιτό και φυσικά μπορεί να εκτοξεύσει τα κέρδη σας και τις πωλήσεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Υπάρχουν μια πληθώρα εταιρειών που προσφέρουν έτοιμα πακέτα ιστοσελίδων όμως εδώ πρέπει να τονίσουμε για ακόμη μια φορά τη σπουδαιότητα που έχει η κατοχή μιας ιστοσελίδας. Μια ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι μοναδική και να εξυπηρετεί 100% τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη. Ο κάθε πελάτης επομένως είναι ξεχωριστός και έτσι θα πρέπει να είναι και η ιστοσελίδα του. Ξεχωριστή και μοναδική και φυσικά να ανταποκρίνεται στις δικές του ανάγκες.  Επιπλέον το κόστος μια ιστοσελίδας καθορίζεται από πολλούς παράγοντες όπως:

  • Τον τύπο ιστοσελίδας που επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος.
  • Το hosting
  • Τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν
  • Ο σχεδιασμός της
  • Τα γραφικά που θα δημιουργηθούν
  • Ποιες δυνατότητες θα παρέχει η ιστοσελίδα
  • Τα αιτήματα αι οι απαιτήσεις του πελάτη
  • Ο όγκος των πληροφοριών και πολλά άλλα.

 

Τέλος αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως μια ιστοσελίδες έχει χαμηλό κόστος αλλά δεν είναι στάνταρ. Θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να έρθει σε επαφή με την εταιρία που έχει επιλέξει για τη κατασκευή της ιστοσελίδας και κατόπιν συζήτησης και ανάλυσης να πάρει τις απαντήσεις που επιθυμεί.

Μια ιστοσελίδα αφορά έναν «ζωντανό οργανισμό» που φυσικά θα πρέπει να ανανεώνεται και κατά συνέπεια να συντηρείται. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για μια επιτυχημένη ιστοσελίδα  είναι το SEO ή αλλιώς η προώθησης ιστοσελίδας. Το SEO μιας ιστοσελίδας είναι ένα κομμάτι απαραίτητο για να επιτύχετε κάθε στόχο που έχετε ορίσει.

Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία θα κάνουν την ιστοσελίδα σας να ξεχωρίσει από εκείνες των ανταγωνιστών σας;

  1. Καλαισθησία – Όμορφος Και Επαγγελματικός Σχεδιασμός

Μια ιστοσελίδα για να θεωρηθεί επιτυχημένη θα πρέπει οπωσδήποτε να κεντρίζει το ενδιαφέρον από τα τρία πρώτα δευτερόλεπτα που θα προβληθεί. Ένα ευφάνταστο και εντυπωσιακό design είναι εξαιρετικά σημαντικό ώστε η εμπειρία τους χρήστη να είναι όσο το δυνατό καλύτερη. Όταν υπάρχει μια καλή εμπειρία του χρήστη αυτό σημαίνει άμεσα και περισσότερη επισκεψιμότητα και κατά συνέπεια καλύτερη κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

 

  1. Περιεχόμενο

Το περιεχόμενο μια ιστοσελίδας θα πρέπει να είναι χρήσιμο και συναφή με το αντικείμενο της επιχείρησης ή του ιδιώτη ώστε ο χρήστης να ικανοποιήσει τον λόγο για τον οποίο την επισκέφτηκε.

 

  1. Λειτουργικότητα

Μια ιστοσελίδα θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι λειτουργική, εύκολη στη χρήση έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη και στις γνώσεις ενός αρχάριου χρήστη του διαδικτύου. Θα πρέπει να μπορεί ο χρήστης να βρίσκει εύκολα τις πληροφορίες που αναζητά και να μην υπάρχει πολυπλοκότητα στο μενού της.

 

  1. Ταχύτητα φόρτωσης και responsive σχεδιασμός

Μια σύγχρονη ιστοσελίδα θα πρέπει να ανταποκρίνεται εξίσου σε όλους τις φορητές συσκευές όπως tablet, smartphones & iPhone ενώ παράλληλα θα πρέπει να έχει γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης.

 

  1. Ασφάλεια

Τέλος πολύ σημαντική και η ιδιαίτερα στις μέρες μας αφορά η ασφάλεια των χρηστών μια ιστοσελίδας. Θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά τα standard ασφαλείας όπως πχ η εγκατάσταση ενός πιστοποιητικού SSL, που διασφαλίζει τα δεδομένα και τα στοιχεία των χρηστών από υποκλοπές.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μια ιστοσελίδα;

Πάντοτε ο χρόνος που χρειάζεται για την κατασκευή μια ιστοσελίδας εξαρτάται από το είδος της ιστοσελίδας δηλαδή αν θα είναι e-shop ή ιστοσελίδα για κάποια επιχείρηση ή ιδιώτη ή ένας online κατάλογος ή νέα blog κα. Επιπλέον εξαρτάται από τον όγκο των απαραίτητων πληροφοριών που θα πρέπει να ενταχθούν και επίσης από τον αριθμό των γλωσσών που θα μεταφραστεί. Τέλος εξαρτάται και από τη δυσκολία του project και τις τεχνολογίες που θα ενσωματωθούν.

 

Είναι πολύ σημαντικό σε μια εποχή όπου η τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας να εξελισσόμαστε σε όλους τους τομείς. Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας αφορά το Α και το Ω για την επίτευξη των στόχων που έχετε θέσει είτε είστε ιδιώτης είτε έχετε κάποια επιχείρηση. Πλέον η επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό αναζήτησης των ανθρώπων ανά τον κόσμο. Με μια λέξη κλειδί μπορεί η δική σας ιστοσελίδα να εμφανιστεί και άμεσα να αποκτήσετε νέους πελάτες και φυσικά πολλά περισσότερα κέρδη. Δημιουργήστε μια ιστοσελίδα που δεν θα περνάει σε καμία περίπτωση απαρατήρητη και γίνεται όσο το δυνατό πιο ανταγωνιστικοί στον τομέα σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *