ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

Πόσο σημαντικό είναι να έχετε μια όμορφη ιστοσελίδα; Πολύ!

Αν έχετε ήδη επιχείρηση, τα πράγματα είναι εύκολα μόλις ξεκινήσετε στην εφορία. Απλά ρωτήστε τον λογιστή σας αν χρειάζεται να ανοίξετε ένα επιπλέον CAB.

Για όσους από εσάς δεν έχετε ήδη επιχείρηση, θα πρέπει να δημιουργήσετε μία πριν μπορέσετε να εκδώσετε τα απαραίτητα παραστατικά πώλησης, όπως απαιτεί η ελληνική νομοθεσία.
ΕΙΔΙΚΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-2022-05-11T130435.791-1024x1024
ΕΙΔΙΚΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-2022-05-11T133115.474-1024x1024

Όμως τι να κάνετε μια πανέμορφη ιστοσελίδα εάν δεν μπορεί να τη δει κανείς;

Θα πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός ότι η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας σχετικά με τη χρησιμότητα που παρέχει σε μια επιχείρηση ή έναν ιδιώτη. Αυτό φυσικά προκύπτει από το γεγονός ότι όσους περισσότερους επισκέπτες έχει μια ιστοσελίδα τόσους περισσότερους πελάτες θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει η επιχείρηση σας.

Δυστυχώς όμως ακόμη και σήμερα που η τεχνολογία συνεχώς αναπτύσσεται η πλειονότητα των ιστοσελίδων που υπάρχουν έχουν κατασκευαστεί χωρίς να γνωρίζουν τη σημαντικότητα της βελτιστοποίησης γι’ αυτό και τα αποτελέσματα τις περισσότερες φορές είναι απογοητευτικά.

Για ποιους λόγους μπορεί να συμβαίνει αυτό;

  • Μπορεί η εταιρία που επιλέξατε να μην σας εξήγησε τη σημαντικότητα της βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας
  • Ο κατασκευαστής της ιστοσελίδας σας μπορεί να μην είχε επαρκείς γνώσεις στο κομμάτι της βελτιστοποίησης
  • Μπορεί εσείς οι ίδιοι να μη θέλατε στο παρελθόν να προχωρήσετε με τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας καθώς μπορεί να τη θεωρούσατε περιττή
ΕΙΔΙΚΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-2022-05-11T133255.126-1024x1024
ΕΙΔΙΚΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-2022-05-11T135801.125-1024x1024

Σε κάθε περίπτωση η Google ( η μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιούν περισσότεροι από 80% των χρηστών του διαδικτύου παγκοσμίως) δεν θα αλλάξει το τρόπο που λειτουργεί. Όταν αναζητάμε κάτι στη Google τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου τυχαία. Τα αποτελέσματα που εμφανίζονται έπειτα από την αναζήτηση σας βασίζονται πάνω σε συγκεκριμένους παράγοντες και προϋποθέσεις που έχει ορίσει η ίδια η Google. Αυτοί λοιπόν οι παράγοντες και οι προϋποθέσεις καθορίζουν το εάν η σελίδα σας θα βρίσκεται στη πρώτη σελίδα αναζήτησης ή στην εκατοστή.

Έρευνες έχουν δείξει πως ο χρήστης του διαδικτύου συνήθως όταν αναζητά κάτι στη Google φτάνει μέχρι τη τρίτη ή τέταρτη σελίδα αναζητήσεων. Αυτό συμβαίνει γιατί το 80% των χρηστών βρίσκουν αυτό που θέλουν στη πρώτη κιόλας σελίδα. Κατά συνέπεια τα ποσοστά πλοήγησης σε δεύτερη τρίτη και τέταρτη σελίδα μειώνονται δραματικά. Με λίγα λόγια εάν η σελίδα σας δεν εμφανίζεται στη πρώτη ή δεύτερη σελίδα των αναζητήσεων της google είναι σαν να μην υπάρχει.

Κατασκευή ιστοσελίδας

Κατασκευή ιστοσελίδας με προσοχή στην λεπτομέρεια

Στην εταιρία μας πέρα από όλες τις υπηρεσίες που παρέχουμε οι οποίες φυσικά είναι εξίσου σημαντικές για την ανάπτυξη και τη επίτευξη των στόχων της επιχείρησης σας παρέχουμε και την ενέργεια του SEO το οποίο προκύπτει από τις λέξεις « search engine optimization» και αφορά ουσιαστικά τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας ώστε να εμφανίζεται στη πρώτη θέση των αναζητήσεων της Google.

Το SEO λοιπόν θα λέγαμε πως είναι μια περίπλοκη διαδικασία η οποία για να ασκηθεί θα πρέπει να υπάρχει εξειδίκευση και συνεχής ενημέρωση από τους ειδικούς διότι είναι ένας κλάδος που συνεχώς υφίσταται αλλαγές. Πολλοί επαγγελματίες του χώρου υποστηρίζουν πως μπορούν να σας εμφανίσουν γρήγορα και εύκολα στην πρώτη σελίδα αναζήτησης της Google όμως αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να διευκρινιστεί εκτενέστερα. Εάν δεν γίνει πρώτα ανάλυση της ιστοσελίδας σας, των λέξεων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε σαν keywords αλλά και των άμεσων ανταγωνιστών σας η σελίδα σας θα μείνει πίσω με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται και πάλι στις πρώτες αναζητήσεις της Google.

Βασικές αλλαγές που μπορούν να γίνουν στη ιστοσελίδα σας για την προώθηση της και την βελτιστοποίηση της στην μηχανή αναζήτησης της Google είναι:
  • Εκ νέου δημιουργία ή βελτίωση του περιεχομένου με στόχο να είναι περισσότερο φιλική και ενδιαφέρουσα για τον επισκέπτη
  • Συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά στο τίτλο και στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της ιστοσελίδας σας και των στοιχείων της
  • Η προσθήκη λέξεων κλειδιών σε συνδέσμους από άλλες ιστοσελίδες προς μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα
  • Η εμφάνιση λέξεων κλειδιών μέσα στα κείμενα της ιστοσελίδας σας
Όπως καταλάβατε οι λέξεις κλειδιά σε τίτλους και κείμενα είναι απαραίτητα στοιχεία μιας ιστοσελίδας έτσι ώστε να την αναγνωρίζει ο αλγόριθμος της Google να τη διαβάζει και έτσι να τη φέρνει ψηλά στις αναζητήσεις.